Tiedote 2 / 2017

Yhdistyneen vesiosuuskuntamme ensimmäiset kuukaudet ovat takanapäin. Asiat on edenneet suunnitellusti, monia asioita saatu luovittua uuteen malliin, jotta mahdollisimman hyvin ja kustannustehokkaasti saamme palveltua osakkaitamme.

Vesiosuuskunnan käytössä on tekstiviestijärjestelmä, jolla saadaan tarvittaessa viestitettyä mahdollisimman nopeasti, jos jokin häiriö sattuu vesiosuuskunnan järjestelmissä. Mikäli osakas ei ole saanut tekstiviestiä, ota yhteyttä vesiosuuskuntaan. Mikäli puhelinnumero on väärä tai ei halua viestejä vesiosuuskunnalta, ilmoita tästäkin vesiosuuskunnalle. Vesiosuuskunnan uudet nettisivut www.ek-vok.fi ovat käytettävissä, näissä on näkyvissä vesiosuuskunnan perusasiat ja tarpeen mukaan sivuille päivitetään uutta tietoa.

Vesiosuuskunnan talous on vakaa. Lainojen hoitosuunnitelman mukaisesti vesiosuuskunta on täysin velaton vuoden 2020 loppuun mennessä. Vedenottamolainaan tehtiin vuoden alussa lisälyhennys 30.000 €. Lainat rahoitetaan vesiosuuskunnan pääomilla eivätkä vaikuta veden ja perusmaksujen hintaan.

Vedestä ja jätevedestä perittävät maksut alenevat 1.7.2017 alkaen huomattavasti. Vesiosuuskunnan oma veden ja Jyväskylän Energian jäteveden hinnan alennukset tuovat keskivertokuluttajalle lähes 100 euron säästön vuodessa. Samoin perusmaksu pysyy edullisena, ollen jopa lähes puolet halvempi kuin monilla samankokoisilla vesiosuuskunnilla.

Oheisena on vesiosuuskunnan esite, johon kerätty tarvittavat tiedot asiointiin vesiosuuskunnan kanssa. SÄILYTÄ ESITE HUOLELLISESTI.

Tämän kirjeen osoitetarrassa on asiakasnumerosi. Numero on vesiosuuskuntien yhdistymisen johdosta osalla osakkaita muuttunut aiemmasta. Merkitse asiakasnumerosi oheisen vesiosuuskunnan esitteen etusivulle muistiin. Käytä numeroa asioidessa tilitoimiston tai vesiosuuskunnan hallinnon kanssa. Kiitos!

Hyvää alkanutta kesää!

t. Etelä-Korpilahden vesiosuuskunnan hallitus

Varsinkin pakkaskauden loputtua on syytä tarkastella vesimittarin toimintaa, jos mittari hiukankin pyörii, vaikka kulutusta ei pitäisi olla, on syy hyvä selvittää, jotta varmistuu siitä ettei vettä pääse talon rakenteisiin.

Epäkuntoinen wc-istuin, tai vuotava hana voivat myös päästää suuria määriä vettä hukkaan.  Esimerkiksi melko huomaamaton, jatkuva yhden litran tunnissa, epäkuntoisista laitteista johtuva hukkakulutus, maksaa nykyisillä hinnoilla vesi- ja jätevesimaksuineen ja veroineen yli 50 euroa vuodessa ylimääräistä. Isompi vuoto voi jo  moninkertaistaa kustannukset.

Mikäli havaitset tontillasi, tai paikoissa missä tiedät vesijohtojen kulkevan poikkeavia ilmiöitä, vettä paikoissa maanpinnalla, jossa sitä ei normaalisti ole, niin ilmoita siitä vesiosuuskunnalle. Samoin jos huomaat punaisen valon, tai myös uusimmissa pumppaamoissa vihreän valon jatkuvasti palavan.  

Mikäli havaitset jätevesipumpun olevan käynnissä jatkuvasti, niin siitäkin myös pikainen ilmoitus vesiosuuskunnalle.  KIITOS!

Etelä-Korpilahden vesiosuuskunta

Tiedote    1 / 2017

Etelä-Korpilahden ja Korpilahden Hyrkkölän vesiosuuskunnat ovat  sulautuneet yhdeksi vesiosuuskunnaksi 1.1.2017 alkaen. Vesiosuuskunnan nimi on Etelä-Korpilahden vesiosuuskunta.

Vesiosuuskunnan sääntömääräinen vuosikokous pidetään Suojakalliolla 25.2.2017 kello 15.00.  Samana päivänä, kello 14.00  alkaen pidetään myös Hyrkkölän vesiosuuskunnan viimeinen kokous, jossa päätetään tilinpäätöksestä ja lopputilityksen hyväksymisestä.

Kokousten välissä n. kello 14.30 alkaen on kakkukahvit tarjolla molempien kokouksien osanottajille. Juhlistamme  Hyrkkölän vesiosuuskunnan kymmenvuotisen toiminnan päättymistä ja uuden yhteisen Etelä-Korpilahden vesiosuuskunnan toiminnan alkua.

Vuosikokouksessa valitaan uusi hallitus Etelä-Korpilahden vesiosuuskunnalle, kuusi varsinaista ja kaksi varajäsentä.  Valittu hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan, sekä päättää toimitusjohtajan, sekä  vesilaitoksen hoitajan tehtävistä ja henkilöiden palkkaamisesta tehtäviin.